De mensen achter deze website

“Onze wereld is duidelijk op zoek naar zingeving. In de economie heeft “purpose” gaandeweg een heiligenstatus verkregen. In onze samenleving haken immers steeds meer mensen af. Inmiddels groeit dagelijks de behoefte aan bemoediging en inspiratie. Religie, politiek, wetenschap en media bieden niet langer dat houvast en zijn niet langer ons baken van rust en wederzijds vertrouwen. Elke dag worden we geconfronteerd met meer persoonlijke en globale crisissen. Dat legt een zwaar juk op onze de schouders van onze maatschappij.  Phil Bosmans blijkt met zijn spreuken en publicaties al 50 jaar bondige en begrijpbare antwoorden op deze urgente vragen aan te reiken. Ook nog vandaag. Zijn gedachtegoed is immers actueler dan ooit. Daarom hebben Rob Adank, Martijn Derksen en Tom Pijnenburg het initiatief genomen voor deze website, waarop we het gedachtegoed van Bosmans – dat ooit miljoenen mensen aansprak – opnieuw naar boven willen brengen en als het ware “Re-Masteren”.

Bond In Business (education) biedt kansen op enig moment kansen om onze grensoverschrijdende initiatieven te versterken. Nederland heeft immers gaandeweg ook behoefte aan hoop- en zinvol maatschappelijk initiatief. Het inzicht en de ervaring die BZN Antwerpen, sinds 1957 tot ontwikkeling heeft gebracht is immers tijdloos actueel. Mocht je dus op enig moment aanleiding zien om contact met ons op te nemen, laat het ons dan weten via het contactformulier op deze website.

Rob Adank
heeft een lange carrière achter de rug in de financiële en IT-wereld en was actief als consultant voor talloze managers, van het middenmanagement tot C-level. Al sinds de jaren tachtig heeft hij een persoonlijke vriendschap ontwikkeld met Phil Bosmans en zijn familie, die ertoe leidde dat hij de rechten verwierf om ook in Nederland het gedachtegoed van Bosmans te verspreiden. Bij de tiende verjaardag van het overlijden van Bosmans wil hij die draad weer oppakken. Sinds mei 2020 heeft het boek ‘Anders verder’ hem bijzonder geïnspireerd. Hij werd bovenal geraakt door Re-Story en heeft vervolgens ‘The Optimist’ geëngageerd. 

Martijn Derksen
’88 | Creatieve generalist | Mediamaker | Filmfanaat | Docent, schrijver & spreker | Door een spiritualiteitsreis is hij enorm geraakt en geïnspireerd. In zijn huidige werk geeft hij op allerlei manieren vorm aan die dimensie zoals terug te zien is in het MoNaTISA model, Waarom Niet en de videoserie Het Onmogelijk Mogelijk Maken. Gedreven door de soortgelijke boodschap en hartenkreten van Phil Bosmans wil Martijn van harte een bijdrage leveren aan het verspreiden van het werk en gedachtegoed van Phil Bosmans.

Tom Pijnenburg
Ervaren producent in het medialandschap. Zowel werkzaam bij non-profitorganisaties als bij commerciële bedrijven. Activistisch betrokken bij armoedebestrijding en gemotiveerd om Phil’s gedachtengoed levend te houden. Diensten: contentontwikkeling, bouw, hosting, beheer en onderhoud van websites, corporate video’s, effecten. Zie www.gilaworks.nl